Zaagspade – Boomwortelspade – Gehard staal – 115 cm

AVR Tools combineert de kwaliteiten van een spade en een zaag in deze zaagspade. Door het gebruik van sterk gehard staal is deze boomwortelspade bestand tegen zware weerstand. Het smalle werkblad geeft je ook de mogelijkheid om in bloemenperkjes of andere kleine ruimtes in de tuin te werken. Met een zaagspade spit je niet alleen in de grond, je gebruikt het smalle werkblad ook voor het maken van sleuven en greppels. Inclusief steel is deze zaagspade 115 centimeter lang, de lengte van de steel is inclusief dul circa 65 centimeter. Door deze lengte kan de gemiddelde hovenier, agrariër en tuinier prettig werken met deze spade. Voorkom te veel spanning op je rug, door regelmatig je knieën te buigen en te strekken tijdens de werkzaamheden met deze zaagspade.

Waarom kiezen voor een boomwortelspade?
In tegenstelling tot een normale spade, beschikt de boomwortelspade over een zaagstructuur aan de zijkanten van het werkblad. Deze zijkanten gebruik je om wortels door te zagen. Doordat er verticaal gewerkt kan worden, wordt de tuingrond rondom de wortels nauwelijks aangetast. Met het opstapje genereer je nog meer druk in de grond, waardoor je vrijwel probleemloos de wortels van struiken en planten doorzaagt. Is de grond in de tuin steenhard? Dan kan het gebruik van een zaagspade soms wel voor beweging in de grond zorgen. Behandel je tuingrond regelmatig. Een open bodemstructuur draagt bij aan de gezonde groei van bloemen en planten in de tuin.

Zaagspade met D-handvat

Omdat er door de zaagbeweging mogelijk extra wrijving ontstaat, is een prettige handgreep van groot belang voor een optimaal werkcomfort. Door de keuze voor een kunststof D-handvat, voelt het handvat prettig aan. Plaats de handpalm om de D-vorm heen, zodat je met een fijne controle en grip werkt. Bovendien zet je met je handpalm ook makkelijker extra kracht tijdens het gebruik van de zaagspade. Door deze manier van werken beschik je ook over een grotere bewegingsvrijheid. Hierdoor draai je het werkblad eenvoudig bij, wanneer de werkzaamheden daarom vragen. Maak na gebruik de zaagspade schoon en droog, om zo nog langer de voordelen van dit handige tuingereedschap te ervaren.  

Belangrijkste voordelen van de AVR Tools zaagspade

• Combineert de voordelen van een spade en een zaag
• Van sterk staal
• Met D-greep voor meer bewegingsvrijheid

Meer informatie
ArtikelnummerZS1
Eancode8712448287364
EenheidStuks
€ 29,95
Meer informatie
Gewicht2.050 gram
Hoogte1155 mm
Diepte60 mm
Breedte200 mm

Daarom AVR Tools

  • Snel en eenvoudig online bestellen
  • Direct overzicht van uw bestelling
  • Geen formulier meer invullen
  • Zekerheid van AVR Tools