Waterdruppelaar – Voor plantbewatering – Waterdruppelsysteem – 2 stuks

Je planten gelijkmatig voorzien van water? Met deze waterdruppelaars van AVR Tools zorg je voor een geleidelijke voorziening van water bij jouw (kamer)planten. Vul de bol en plaats deze schuin in de bloempot of rond de plant die je van water wil voorzien. Plaats de waterbol zo’n 5 a 10 centimeter van de stengel af. De tuingrond of bloempotgrond neemt slechts een deel water op, wanneer je deze waterdruppelaar in de grond plaatst. Er komt namelijk geen nieuwe lucht in de bol. Door dit vacuüm loopt de bol niet direct leeg. Wordt de grond weer droger? Dan ontstaat er weer ruimte om water op te nemen. In de verpakking vind je 2 waterdruppelaars, die zo’n 20 centimeter lang zijn.

Waterbol voor de juiste plantsoort
Een waterbol kan werk voor je uit handen nemen. Zo is het minder vaak nodig om te controleren of je planten water nodig hebben. De plant neemt door het gebruik van de waterbol zelf de gewenste hoeveelheid water op. Toch is het belangrijk dat je de waterbol niet zomaar voor iedere plant gebruikt. Een waterbol houdt de grond namelijk altijd enigszins vochtig. Zoek vooraf goed uit of de planten geen baat hebben bij een droge potgrond. Wanneer jouw planten wel geschikt zijn voor een licht vochtige ondergrond, let dan bij het gebruik van de waterbol goed op in hoeverre de plant het water opneemt. Loopt de plantenbol te snel leeg? Druk dan de volgende keer de tuit wat dieper in de grond of speel met de gradenhoek. In het begin kan dit enige tijd kosten, maar later ervaar je juist dat het tijd oplevert.

Transparante waterdruppelaars
De transparante kunststof laat goed zien wanneer de waterbollen leeg zijn. De waterbollen zijn bestand tegen de vochtige ondergrond. Onderzoek in het begin de waterbehoefte van de planten. Wijkt de wateropname enorm af van het advies? Dan is het raadzaam om de diepte en de gradenhoek van het systeem aan te passen. Als je voor jezelf hebt bepaald in welke hoek en hoe diep het druppelsysteem geplaatst moet worden, dan ervaar je langdurig de voordelen van deze manier van planten bewateren.

Voordelen van de AVR Tools waterdruppelaars
• Geef je planten geleidelijk water
• Set van 2 stuks
• Weerbestendig materiaal

Meer informatie
ArtikelnummerWD15
Eancode8712448438865
EenheidStuks
€ 1,99
Meer informatie
Gewicht100 gram
Hoogte78 mm
Diepte194 mm
Breedte176 mm

Daarom AVR Tools

  • Snel en eenvoudig online bestellen
  • Direct overzicht van uw bestelling
  • Geen formulier meer invullen
  • Zekerheid van AVR Tools