Snoeischaar op steel – Elektrisch – Professioneel – 160 cm – Lichtgewicht 2,1 kg

Voorkom het gebruik van ladders en gevaarlijke manoeuvres door deze snoeischaar op steel te gebruiken. AVR Tools biedt de oplossing voor het snoeien van hogere heggen, bomen en planten. Met een steellengte van 160 centimeter in combinatie met je lichaamslengte, snoei je vaak tot meer dan 3,5 meter hoog. Doordat deze snoeischaar niet topzwaar is, ervaar je optimale controle tijdens de werkzaamheden. In tegenstelling tot veel andere modellen, blijft de top van deze snoeischaar licht. De accu zit namelijk aan de onderzijde van de steel. Snoeien doet deze snoeischaar tot een maximale dikte van 30 millimeter doorsnee. De sterke koolstofstalen messen zijn zwart gecoat. Deze coating stoot vuil af en voorkomt roestvorming. Staat er een lange snoeiklus op je te wachten? De accu van deze snoeischaar gaat zo’n 3 tot 4 uur mee. Is de accu leeg? Dan laad je deze binnen 1,5 tot 2 uur weer volledig op. Het gebruiksvermogen van deze snoeischaar is 125 W, met een maximaal vermogen tot 255 W. Voor een langdurig optimaal werkcomfort wordt er een extra accu meegeleverd. Ook vind je in het pakket een vervangingsset om de messen van de snoeischaar te verwisselen.

Lichtgewicht snoeischaar op steel
Omdat ‘boven je macht’ werken fysiek veeleisend kan zijn, is er bij de ontwikkeling van deze snoeischaar gefocust op gewichtsbesparing. Met een gewicht van 2,1 kg (inclusief accu) voelt het snoeien niet zwaar aan. Bovendien wordt de snoeibeweging gemaakt door de snoeischaar zelf, zo spaar jij nog meer energie. Halverwege de steel is een extra versteviging aangebracht, zodat jij veilig snoeit. Veilig snoeien bereik je ook door de snoeischaar niet in natte omstandigheden te gebruiken. Om de veiligheid nog meer te waarborgen, berg je de snoeischaar op wanneer de messen gesloten zijn.

Elektrische snoeischaar onderhouden
De buitenzijde van de snoeischaar behoeft onderhoud. Zo is het raadzaam om de koolstofstalen messen na gebruik goed schoon en droog te maken. Eventueel kun je de stalen messen eens behandelen met een dun laagje olie of een teflonspray. Om het onderhoud voor jou makkelijker te maken, is de snoeischaar voorzien van een onderhoudsset. In die set vind je een slijpsteen om de messen scherp te houden, gereedschap om de messen te vervangen en een flesje voor olie. Voor de binnenzijde (de accu) zijn er ook enkele tips om deze levensduur te verlengen. Ook wanneer je snoeischaar niet gebruikt, is het advies om de accu eens in de 3 maanden op te laden. Laad de batterij dan ook volledig op, gebruik hiervoor 5 laadcycli. Laden doe je alleen in een droge indooromgeving. Voorkom dat de accu wordt blootgesteld aan hoge temperaturen of aan een hittebron. Bewaar de accu op een droge plek. Een goedwerkende accu geeft nog meer gebruiksgemak. De elektrische snoeischaar behaalt zo eerder de beoogde snoeidiameter van 3 centimeter.

Belangrijkste voordelen van de AVR Tools snoeischaar op steel

• Maakt snoeien van hoge bomen, planten en heggen mogelijk
• Zeer licht van gewicht om fysieke inspanning te beperken
• Snoeit takken tot circa 3 centimeter dikte

Meer informatie
ArtikelnummerEF191V160
Eancode8712448438735
EenheidStuks
€ 229,00
Meer informatie
Hoogte70 mm
Diepte305 mm
Breedte230 mm

Daarom AVR Tools

  • Snel en eenvoudig online bestellen
  • Direct overzicht van uw bestelling
  • Geen formulier meer invullen
  • Zekerheid van AVR Tools