Fruitplukker – Vruchtenplukker – Telescopische steel – Tot 5 meter

Hoe pluk ik fruit uit een hoge boom? Met deze fruitplukker van AVR Tools werk je met een groot bereik. Door de uitschuifbare steel tot 5 meter lang en je eigen lichaamslengte, pluk je fruit uit bomen tot 7 meter hoog. Gevaarlijke taferelen met ladders of steigers zijn met behulp van deze vruchtenplukker niet snel meer nodig. Merk je dat de vruchten niet zo makkelijk in het opvangzakje vallen? Overweeg dan om de draaihoek van de vangzak te verstellen. Op die manier is de kans groot dat het plukken nu een stuk makkelijker gaat. Met behulp van de bovenzijde van het vangzakje klem je de vruchten. Zijn ze oogstrijp? Dan vallen ze al snel in het opvangzakje. Werk je bij een wat lagere boom? Houd de steellengte dan minimaal. Zo heb je meer controle over het plukproces en zet je meer kracht.

Wanneer moet ik mijn fruit plukken?

Merk je dat het fruit nog niet direct loskomt wanneer je de vruchtenplukker gebruikt? Grote kans dat de appels en peren dan nog niet volledig rijp zijn. Laat het fruit dan liever nog even wat langer hangen. Zomerappels pluk je vanaf augustus. Herfstappels pluk je vanaf september. Wanneer de gave appels al op de tuingrond vallen, dan is dit ook een belangrijke aanwijzing dat de appels al te plukken zijn. Wacht zeker niet te lang, want anders grijpen insecten hun kans. Voorkom dus dat appels worden aangetast. In het opvangzakje pakken meerdere appels. Hierdoor is het niet altijd nodig om de lange steel helemaal naar beneden te halen. Bespaar jezelf dus vooral wat extra moeite en pluk meerdere appels tegelijkertijd.

Fruit plukken zonder risico’s

Doordat je een ladder of steiger achterwege laat, is de kans op ongelukken bij het fruit plukken een stuk kleiner. Om de telescopische steel lang in optimale staat te laten functioneren, is het raadzaam om in droge omstandigheden te plukken. Zo blijft het proces van het uitschuiven van de steel vloeiend. De aluminium steel zelf is wel weerbestendig. Hierdoor weet je dat je nog jarenlang op een veilige manier fruit plukt. Gebruik het zwarte gedeelte van de steel om met meer grip te plukken.

Voordelen van de AVR Tools fruitplukker

• Gemaakt om fruit makkelijk van de boom te halen

• Vangzakje in draaihoek verstelbaar

• Met telescopische steel tot 5 meter

Meer informatie
ArtikelnummerBL8
Eancode8712448438667
EenheidStuks
€ 29,95
Meer informatie
Gewicht1.350 gram
Hoogte1560 mm
Diepte85 mm
Breedte155 mm

Daarom AVR Tools

  • Snel en eenvoudig online bestellen
  • Direct overzicht van uw bestelling
  • Geen formulier meer invullen
  • Zekerheid van AVR Tools